Univerza za tretje življenjsko obdobje Velike Lašče začenja novo študijsko leto 2023/2024

Univerza za tretje življenjsko obdobje Velike Lašče začenja novo študijsko leto 2023/2024

V sredo, 18. oktobra 2023,  je na Trubarjevi domačiji potekalo tradicionalno uvodno srečanje, namenjeno tako članom UTŽO kot tudi novim interesentom pred začetkom novega študijskega leta. Na srečanju so bili predstavljeni posamezni krožki in njihova vsebina ter način dela s slušatelji. Na koncu so sledili vpisi ob prijetnem druženju in majhni pogostitvi.

Pa poglejmo, kateri krožki bodo potekali v novem študijskem letu:

  • Naš kraj včeraj, danes, jutri, ki ga vodi mag. Barbara Pečnik; krožek se izvaja vsakih 14 dni, in sicer ob ponedeljkih ob 16.00 uri v čitalnici Trubarjeve domačije na Rašici, v sklopu krožka pa bodo organizirani tudi obiski raznih razstav ali muzejev ter drugih zanimivosti.
  • Računalniški krožek se odvija ob četrtkih ob 9.30 v klubski sobi Levstikovega doma, vodi pa ga Leon Zobec. Delo poteka tako na osebnih računalnikih kot tudi na tablicah in pametnih telefonih, mentor pa se glede podajanja posameznih znanj s tega področja prilagaja željam in potrebam slušateljev.
  • Urjenje spomina in kognitivnih sposobnosti je krožek, ki smo ga začeli lani in za katerega velja veliko zanimanje, saj je t.i. umovadba še posebej pomembna v tretjem življenjskem obdobju, če želimo ohraniti ali izboljšati svoje umske sposobnosti in spomin. Krožek poteka v klubski sobi Levstikovega doma ob sredah ob 10h, vodi pa ga Matjaž Nosan.
  • Z delom nadaljuje tudi skupina za angleški jezik pod vodstvom Marka Sedmaka, sestaja pa se ob ponedeljkih ob 10.00 uri v klubski sobi Levstikovega doma.
  • Letos začenjamo z novim krožkom Likovni svet črt, oblik in barv, v katerega nas bo popeljala mentorica Martina Venturini, ki nam bo predstavila osnove likovnega ustvarjanja. Tudi ta krožek bo potekal v klubski sobi Levstikovega doma, in sicer ob torkih ob 10.00 uri.
  • Literarno skupino vodi mag. Ana Porenta, sestaja pa se enkrat mesečno ob četrtkih ob 17.00 uri v klubski sobi Levstikovega doma ter dodatno ob raznih zunanjih literarnih dogodkih.
  • Pogovori z zdravnico: ta debatni krožek, na katerem slušatelji z mentorico Darinko Grmek Štrukelj obdelujejo aktualne teme, ki zanimajo ljudi, tudi poteka enkrat mesečno ob četrtkih ob 17h v klubski sobi Levstikovega doma.
  • Čebelarski krožek že tradicionalno poteka vsak prvi petek v mesecu ob 17h v klubski sobi Levstikovega doma, vodi pa ga Brane Borštnik.

Če se še niste pridružili nobeni od skupin, pa ste med prebiranjem programa našli kaj zase in bi se radi prijavili ali izvedeli kaj več, lahko pokličete na tel. 041 380 036 in z veseljem vam bomo nudili dodatna pojasnila. Lahko pa pridete tudi direktno na krožek, ki vas zanima, in se sami prepričate, če je to za vas. V vsakem primeru ste dobrodošli!

Danica Cvetko